Ekmekci

Urban gerechten

Ekmekci is een urban restaurant concept waar traditionele gerechten uit verschillende culturen zijn doorontwikkeld. De combinatie van de gerechten, sfeer, snelheid en versheid vormt het succes van de formule.

Diversiteit

Het verhaal van Ekmekci is een verhaal van diversiteit en ondernemerschap. Murat Cifci (telg uit een Turkse bakkersfamilie) begon Ekmekci in de Rotterdamse Markthal. Hij heeft de traditionele Turkse Gözleme in eigen bakkerij doorontwikkeld tot een modern en vers gerecht dat alle culturen en diëten aanspreekt. De gözleme, is de nieuwe pizza. Dat vormde samen met andere gerechten het fundament van de Ekmekci restaurants.

Umar Mirza (zoon van een Pakistaanse slager) sloot aan het begin van corona aan om de Franchisestrategie uit te rollen. Hij was overtuigd dat Ekmekci precies is wat Europese steden nog missen in hun aanbod.

Verbinden

Ekmekci draagt bij aan het verbinden van mensen: met verschillende leeftijden, culturen, dieetwensen en budgetten. Dat wordt ook bevestigd door de Tree of Friendship die in het midden van elk restaurant te vinden is. In dorpen van elke cultuur is de boom de centrale plek. Het is vaak de oudste en meest gewortelde bewoner van het dorp. Mensen zoeken er beschutting onder en spreken erbij af. Die verbindingen willen wij ook creëren met onze gasten, medewerkers en franchisenemers.

En dat allemaal gebundeld in een succesvol franchiseformule.

Motivatie

Door weer en wind

Ekmekci is nog maar net begonnen met franchisen, maar inmiddels al een bewezen concept. Tijdens corona bleef Ekmekci doorgroeien van 4 naar 8 locaties en in de afgelopen maanden zijn er inmiddels nog twee locaties geopend. De franchisereis is nog maar net begonnen en de verwachting is dat Ekmekci elke twee maanden een nieuwe locatie zal openen. Wat de franchisenemers aanspreekt? Verse gerechten in een open keuken, de hoge omzetpotentie en persoonlijke begeleiding.