De formule

Suittruck is een mobiel atelier. Opmeten voor de deur in de truck, thuis of op het werk. Naast pakken ook casual kleiding en schoenen op maat. De klant ontwerpt zijn eigen kleding door te kiezen uit stoffen, knopen, voering en alle designopties. Na de eerste keer opmeten in de truck, kun je verder online bestellen.

Oprichter is Rutger Vlaming uit Amsterdam, en heeft de formule opgericht uit gemak voor de klant. “Sustainability, alleen produceren wat echt gedragen wordt.”

Motivatie

“Veel retail gaat anno 2018 volledig online. Het persoonlijke aspect verdwijnt, waardoor er totaal geen binding met de klanten ontstaat. Bij maatwerk ontkom je niet aan persoonlijk contact, iedereen moet een keer opgemeten worden. Tijdens dat moment leer je de klant en zijn voorkeur kennen. Hierdoor kun je advies geven en de klant meer begeleiden.

Bij kleding op maat, wordt alleen geproduceerd wat echt gedragen wordt. Hierdoor heb je geen overproductie. Kleding op maat zit beter, hierdoor gaat het langer mee, minder stress en slijtage van de stof. Je creëert unieke items, hierdoor krijg je een eigen stijl. De Suittruck is dé ultieme combinatie van off- en online retail.”, aldus Rutger Vlaming.