Toastable

 

Oprichter en formule eigenaar Bartjan Hendriksen werkte vijf seizoenen achter elkaar op het strand: Work hard, play hard. We maakten de lekkerste en hipste broodjes, salades en andere heerlijkheden maar veel mensen kozen toch voor een tosti. Ik snapte niet waarom want dat waren toen de tijd gewoon twee witte bammetjes met een dun plakje kaas en vierkante ham ertussen. Dat paste helemaal niet tussen de kwaliteit van alle andere producten. De tosti, dacht ik, die moet beter kunnen.

…en daar, met de voeten in het zand, werd het eerste idee van een tostibar geboren.

2012 – 2022.

Tien jaar later is Toastable een bewezen concept met vijf vestigingen. Je vindt ons in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en inmiddels ook in Almere, dat is onze eerste franchise vestiging. Binnenkort starten we met de bouw van de zesde vestiging, die komt in Arnhem en is ook franchise.

Je geniet bij Toastable van de allerlekkerste, driedubbele tosti’s, huisgemaakte limonades en verse sapjes, maar je kan ook terecht voor ontbijt, taartjes & cakes en koffies. Dit doen wij in een leuke hippe sfeer met goede muziek en leuke service. Anders dan de meeste fast casual formules nemen wij bestellingen op aan tafel en serveren deze uit, alles om de gast een relaxte tijd te geven. Een vakantiegevoeletje in eigen land.

Motivatie

Toastable is made for franchise. Om die relaxte sfeer en goede service waar te kunnen maken werkt het het beste als er ownership op de vloer aanwezig is. Een zaak waar de eigenaar zelf full time op de vloer staat te knallen zorgt voor enorme toewijding en passie. Dat merken gasten. Formule eigenaar Bartjan wil alleen nog maar met franchise groeien. Meer eigen vestigingen openen is niet onze ambitie, misschien zullen we nog wel eens zelf wat openen omdat we bijvoorbeeld een hele goede locatie aangeboden krijgen en die kans niet willen missen maar dan zullen we deze idealiter weer doorverkopen aan een franchisenemer.

We hebben samen met een goede ervaren franchiseconsultant onze bedrijfsvoering aan de achterkant helemaal ingericht op franchise. Zo werken we met een online informatieplatform waar alle ins en outs staan, en wat altijd up to date is. We werken met een marketingbureau die alle vestigingen aanspoort om lokale marketing te doen en hierbij helpt met materiaal aanleveren zodat alles in dezelfde huisstijl is. Ook ons mystery vist programma zorgt ervoor dat alle vestigingen op een natuurlijke wijze vaak worden getest, zonder dat je het zelf op dat moment weet. Iedereen sluit zich aan bij dezelfde accountant die ons pro actief benadert indien er verschillen in cijfers tussen vestigingen zitten. Hierdoor kunnen we heel goed van elkaar leren.

Met het prijzenpakket van de Franchise Starters Award 2022 kunnen wij onze back office nog beter maken, een eigen recruitment methode opzetten en een extra stap in marketing zetten om marktleider in tosti’s te worden.

Toastable over 5 jaar:

Naast onze 5 huidige nog 20 nieuwe franchisevestigingen openen in o.a. Breda, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Rotterdam, Leiden, Haarlem, Maastricht en Groningen waar overal 1 ding centraal staat: de eigenaar op de vloer!