100% Vegan Burger Brothers

Waarom verdient 100% Vegan Burger Brothers de Franchise Starter Award?

Vegan Burger Brothers was de meest bezorgde burger vorig jaar in Amsterdam (Royal Melt) en meest bezorgde veggie dish in 2021 op Deliveroo Nederland.   Tevens is het de snelst groeiende foodfranchise van het land. Binnen 1 jaar is het aantal franchisenemers van 5 naar 25 gegroeid, en er komt bijna elke week een nieuwe partner bij.

Maar wat het concept echt bijzonder maakt is hoe het haar franchisenemers, bestaande bezorgondernemers, in staat stelt om risicovrij een vegan formule toe te voegen aan hun bestaande operatie om zo impact te kunnen maken in hun regio.   Vaak zijn dit vlees georiënteerde restaurants die nog niet veel met vegan doen.

Door het concept alleen online aan te bieden, zijn de investeringen erg laag. Hiermee is de franchisenemer bij gebaat maar dus ook de consument, zeker buiten de randstad waar vegan fastfood opties nog niet of weinig aangeboden wordt.

Over 100% Vegan Burger Brothers

Vegan Burger Brothers is een bezorgconcept van Bright Kitchen (Rens Bekkers en Paul van Wijngaarden). Bekend van het zwarte broodje en The Royal Melt. Het concept is alleen zichtbaar op de bekende eten-bestelplaforms en de eigen bestelsite. Uitbreiding geschiedt dan ook door de formule te integreren in de keukens van bestaande bezorgrestaurants (die vaak vlees georiënteerd zijn) en die hiermee een extra omzet kanaal toevoegen en tegelijk een mooie CO2-impact maken.