Seminars

Tijdens het Congres kunt u als bezoeker ervoor kiezen één (of beiden) seminars te volgen. Tijdens een Seminar zal de desbetreffende spreker/presentator gedurende een uur vertellen over zijn ervaringen omtrent het onderwerp. Daarnaast is er ruime gelegenheid voor vragen en discussie.

Seminarvoorzitters

Seminar 1 (College Tour): Bill van der Valk – Directeur Van der Valk hotel A4 Schiphol

Bill van der Valk is rasondernemer en groeide als kind op in het hotel bij Schiphol, vanaf zijn negende werkte hij mee op alle afdelingen: helpen in de bakkerij, ijsbollen knijpen, bedienen. In de familie gaat het – niet verrassend – altijd over de zaak. ‘Als we uit eten gaan, gaat het negentig procent van de tijd over ondernemen. It’s a way of life.’ Op 19-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over het gloednieuwe hotel langs de A12 bij Nootdorp, acht jaar later volgde Van der Valk Schiphol. Bill zal tijdens het congres o.a. ingaan op het ondernemen binnen het Van der Valk concern dat zowel kenmerken vertoont van een filiaalbedrijf als van franchise.

Seminar 2: Hans van Putten – Oprichter Thomashuizen & Aafje Coöperatie

Bijna 20 jaar geleden had Hans van Putten een ideaal voor zijn gehandicapte zoon Thomas: wonen in een mooi huis met vakmensen die voor hem zorgden en van hem hielden. Vijftien jaar later waren er 120 Thomashuizen en ook nog een meer dan 40 Herbergiers, gebaseerd op hetzelfde principe. Hans startte drie jaar geleden Aafje Coöperatie met de zorgformules De Dienstbode en Zorgvilla Tante Toos, maar nu ook met een maatschappelijke relevantie.