Pizza Beppe

Waarom verdient Pizza Beppe de Franchise Starter Award?

Van alle streetfood spreekt PIZZA het meest tot onze verbeelding. Overal ter wereld wordt pizza gegeten. Echter, nergens is de PIZZA zoals deze wordt gegeten in de geboorteplaats van de PIZZA, Napels. In Napels is pizzabakken verheven tot een kunstvorm en haalt geen pizzaiolo (pizzabakker) het in zijn hoofd om te experimenteren met het basisrecept en bereidingswijze.

De PIZZA uit Napels is de beste pizza ter wereld. Een Napolitaanse pizza is gemaakt van het fijnst gemalen meel en volledig met de hand gevormd. Alleen San Marzano tomaten die zijn geoogst in de streek rond de Vesuvius mogen worden gebruikt en de beste Fior di Latte (de traditionele koemelk mozzarella). De PIZZA wordt maximaal 90 seconden gebakken in een steenoven die tot bijna 500°C is gestookt. Het resultaat is een compleet ander product dan dat we in Nederland gewend zijn.

Wij hebben de wens en het verlangen om de Nederlandse markt bekend te maken met de traditionele Napolitaanse PIZZA. Naast dit verlangen is het onze ambitie om van PIZZA BEPPE een succesvolle keten te maken die de echte PIZZA naar Nederland brengt. Wij hebben interesse in echt eten, quality streetfood uit een bepaalde regio. Eten waarvan de bereidingswijze en de ingrediënten generaties lang zijn geperfectioneerd. Of het nu gaat om de meest authentieke hamburger uit New York, pintxos uit San Sebastian of curryworst uit Berlijn. Ze worden door iedereen gegeten en iedereen (in ieder geval in de thuisregio) heeft er een mening over en weet bij welk tentje je de beste” kan halen.

Over Pizza Beppe

Pizza Beppe staat voor echt eten. Maar ook: Echte mensen, echte aandacht, echt contact. Want authenticiteit is niet alleen de snelste weg naar het hart, in de wereld van Pizza Beppe is het ook het allerhoogste goed.

Om de echte Napolitaanse pizza naar Nederland te brengen, zijn de eigenaren in Napels in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana, de bewaker van het erfgoed van de Napolitaanse pizza. Waarna zij verder zijn getraind bij de beste pizzeria’s in de stad. En die inzet werd beloond: Als eerste restaurant in Nederland is PIZZA BEPPE Zuid (Roelof Hartstraat, Amsterdam) gecertificeerd door de prestigieuze Napolitaanse “Associazione Verace Pizza Napoletana” (AVPN). Een door de Europese Commissie aangewezen instelling en keurmerk die de echtheid van Napolitaanse pizza waarborgt.

Sinds de opening van de eerste Pizza Beppe in 2019 zijn we uitgegroeid naar de huidige 17 filialen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Hilversum. En nu willen we dus ook de rest van Nederland kennis laten maken met onze Verace Pizza Napoletana.